Waarom ik dood moet.

Lieve rechtse opponent,

Waarom moet ik toch dood? Omdat ik naïef ben? 21, en uit het Gooi kom maar geen VVD-er ben? Omdat ik om kan gaan met mensen van alle culturen/achtergronden zonder te vooroordelen? Omdat ik aandacht krijg? Omdat ik mijn bek niet kan houden?

Vanaf het moment dat ik begon met activisme, en dan bedoel ik écht activisme (mijn mening onder andere fysiek en met naam en toenaam onderschrijven, bedoel ik dan), ondervind ik veel weerstand. En dat is uiteraard ook je doel als activist: diezelfde weerstand doorbreken en proberen om te vormen naar jouw ideaalbeeld (hoewel ik vaak al tevreden ben als mensen überhaupt gaan nadenken, maar daarover een andere keer). Maar de laatste tijd schrik ik steeds vaker van het type weerstand wat ik ondervind. Mensen schelden me uit, bedreigen me, en vooral: hitsen anderen tegen me op (thanks, TPO). En dat is soms best eng, dat geef ik toe. Soms retweet ik het één en ander, maar ik wil deze mensen ook niet teveel podium geven. En de politie doet niets ‘want ik ben links dus mijn schuld’ (ook daarover later meer).

Bang aangelegd ben ik niet. En ik riep wel eens: mocht de kogel dan toch van rechts komen, laat hem maar op mij komen, ik heb niets te verliezen. Maar dat neem ik terug. Ik ben ook een mens van vlees en bloed, die het zelfde wil als ieder ander. Toen ik drie weken geleden mijn menig gaf over volksheldin nummer één Ebru, en ik vervolgens door half Nederland verketterd werd (tot tuffen tegen me op straat aan toe) diende ik blijkbaar als een soort voorbeeld, want de rest van links Nederland bleef akelig stil. En waarom? Uit angst, misschien? Bitter en eenzaam voelt het soms wel, alleen in de vuurlinie staan. Ik vergeef iedereen die stil blijft wel, echt waar. Maar waar ik wel zuur van wordt is het feit dat de vrijheid van meningsuiting zodanig selectief is in dit dat dat de helft zich stil moet houden uit angst voor die andere helft.

Ik schrijf dit blogje niet uit zelfmedelijden. Ik schrijf het omdat anderen best mogen weten hoe mijn leven in elkaar zit, en ik vond het een goede intro voor deze blog. Ik vecht, dagelijks, tegen de status quo. Ik probeer te vechten tegen discriminatie, ongelijkheid, intolerantie, en alles wat er tussen in zit. En ik ben niet alleen in die strijd, dat weet ik. Die VvMU gebruik ik elke dag, dag in dag uit, en je zal nog veel meer van mij horen, dat beloof ik. En ik hoop dat er steeds meer mensen zich bij ons aansluiten.

Dus, lieve rechtse opponent die mij op de voet volgt. Ik weet best waarom ik dood moet. Omdat iemand als ik jouw oh zo geliefde VvMU ‘misbruikt’ voor andere doeleinden dan jij, en dat is niet uiteraard de bedoeling, maar landverraad. En daarom moet ik dood. En daar kan ik mee leven.

Schrijver & Activist

7 gedachtes over “Waarom ik dood moet.

 1. Prima stuk. Er is in deze onbeschaamd naar bruine tijden lonkende periode meer dan ooit nood aan mensen die tegen de stroom in durven te zwemmen. Wat dertig jaar geleden behoorde tot het sinistere vocabulaire van het clubje van Janmaat, is vandaag doorgedrongen tot de mainstream. Dat kan eigenlijk nooit goed aflopen. Ook niet voor de mensen die mee dobberen op de hoofdstroom. De schreeuwers die jou dood wensen, beseffen amper waar hun eigen paranoia en hysterie toe leiden. Hopelijk volgen er meer blogbijdrages, en dan ook veel stukken die een positief geluid laten horen. Ik ben trouwens wel benieuwd naar waarom de politie niks doet omdat je “links” bent en het dus je “eigen schuld” is. De ene bedreiging is de andere niet, zeker?

  Like

  • Ik wil je even helpen herinneren aan het feit dat Janmaat direct slachtoffer is geworden van terrorisme vanuit de linkerzijde. Zijn vrouw heeft haar been verloren in deze smerige aanval. Het is nogal hypocriet om te doen alsof de dreiging van rechts komt, compleet met verwijzingen naar de bruinhemden, als het terrorisme in je eigen voorbeeld vrijwel alleen van uit linkerzijde kwam. Terrorisme in Nederland is vrijwel uitsluitend een extreem linkse aangelegenheid.

   Liked by 1 persoon

   • Pim Fortuyn ook slachtoffer van links.
    Aanslagen op woningen van pvv’ers door linkse GroenLinks aanhangers die ook actief zijn voor de extreem linkse afa.
    Linkse milieu en dierenactivisten die aanslagen plegen zoals Greenpeace.

    Like

 2. Lieve Anne Fleur,
  Ik denk dat je gewoon een man als mij nodig hebt. Ik drink bier, ik eet vlees, af en toe een potje voetbal en ik ben dol op sportauto’s (benzine V6 of V8). Van “duurzaamheid” heb ik eigenlijk nog nooit gehoord; daar snap ik geen bal van. Een sportauto, hoort gewoon herrie te maken.
  Met vriendelijke groet,
  Rob Jansen

  Like

 3. Anne Fleur. Allereerst vind ik het niet ok dat jij net als veel anderen via social media bedreigd wordt. Dat gaat veel te ver. Daar wil ik je graag steunen. Anoniem dreigen is heel erg ingrijpend en kan op geen enkele manier door de beugel. Ik wil je wel graag iets meegeven: weet dat de wijze waarop mensen hun standpunten verwoorden reden kan zijn om met gestrekt been erin te gaan. Dan gaat het al gauw niet meer over de inhoud. Uit jouw standpunten begrijp ik dat jij het graag over de inhoud wilt hebben. Blijkbaar roept de wijze waarop jij je standpunten verwoord veel weerstand op. Je merkt nu dat daarmee de aandacht weggaat van je boodschap en dat is jammer want volgens mij heb je goed over dingen nagedacht. Volgens mij zal er meer naar je geluisterd worden als je de toon en de vorm van je boodschap meer aandacht geeft. Ik wens je sterkte. En weet dat ik het dus niet ok vind hoe mensen vaak anonieme sreigementen uiten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s