TTIP is zo gek nog niet

Morgen 28-5 vinden er in heel Nederland demonstraties plaats tegen TTIP op de landelijke actiedag. Zelf ben ik al een tijdje bezig met de ‘feestelijke begrafenis’ van TTIP en CETA (het Canadese vriendje van TTIP) op het beursplein in Amsterdam, morgen om 12:30. Voor wie nog niet weet wat TTIP en CETA inhouden, kijk het filmpje van Arjen Lubach. TTIP is de as van het kwaad. Mocht het verdrag er komen, dan wordt zo’n beetje alles aangetast: arbeidsrechten, dierenwelzijn, milieu, volksgezondheid etc etc. En juist daarin zie ik iets positiefs! De afgelopen maanden zijn zoveel verschillende actiegroepen en activisten bezig geweest met TTIP, dat het een soort verbindende factor is geworden. Afgelopen weekend sprak ik op het Marxisme festival over de ‘strijd’ die momenteel vrij lastig is. Maar TTIP lijkt iets los te maken: het is ene onderwerp maar mensen zich voor dúrven uit te spreken. Immers, zo’n beetje elk weldenkend mens is er tegen. Of je bent een die-hard kapitalist, en dan kan je je afvragen wat je op mijn blog doet, maar goed.

Ik hoop dat morgen een succes wordt. En ik hoop dat we samen een stokje voor TTIP en CETA kunnen steken, hoe lastig het ook wordt. Als je van je medemens, de dieren, het milieu of van jezelf houdt, kom morgen. En is Amsterdam te ver? Ga dan naar Den Haag, Utrecht, Hilversum of één van de vele andere steden waar ook geprotesteerd wordt. Samen kunnen we het doen, dat weet ik zeker.

(Link naar het evenement. Vergeet jezelf niet op ‘aanwezig’te zetten’. Tot morgen!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s