Ik ben gebrandmerkt

Toen ik mij liet ‘brandmerken’, deed ik dat compleet wakker en met mijn volle verstand. Natuurlijk ben ik niet echt gebrandmerkt, maar wel getatoeëerd voor het leven. Ik heb namelijk op mijn linkerarm het getal ‘269’ vereeuwigd.

269 was een kalf uit de Israëlische melkindustrie, die een paar dagen voor zijn slacht is gered door een aantal activisten. 269 leeft nog steeds, en uit eerbetoon naar hem en alle andere anonieme dieren uit de bio-industrie hebben ik en duizenden andere veganisten over de gehele wereld een tattoo of brandmerk, gelijkend op die die worden toegepast in diezelfde bio-industrie. Wij zien ons niet als beter, maar als gelijk aan hen.

Ik heb mezelf en televisiekijkend Nederland beloofd om mij nóg activistischer op te stellen, en dit is naar mijn inziens een mooie manier. De tattoo roept namelijk vragen op, en is een mooi uitgangspunt voor een goed gesprek over bijvoorbeeld de melkindustrie.

Ik heb me getatoeëerd na de opnames van Rot Op afgelopen zomer, en ik ben me er compleet bewust van dat de tattoo permanent is (ik heb er meerdere), maar ik ben er dan ook zeker van dat ik deze tattoo altijd zal koesteren. Solidariteit met (alle) dieren is iets wat tot diep in mijn aderen reikt, en altijd zo zou blijven. De visserij en vooral de mega-stal die ik bezocht heb, hebben dit voor mij bevestigd.

Voor meer mooie voorbeelden verwijs ik je graag door naar dit album

269

 

Schrijver & Activist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s