Nieuw programma: eet je dierenvriend op

Productiehuis Tuvalu komt met een nieuw programma: BN’ers moeten een aantal weken in tweetallen een intensieve reis maken, en hebben daarbij de verantwoordelijkheid over een geit (of ander levend dier zoals een varken). Aan het einde van de reis moeten de BN’ers hun nieuwe vriend opeten, en het vlees delen met de bevolking.

Dit idee klinkt natuurlijk weerzinwekkend, maar volgens producent Tuvalu dient het programma om bewustzijn te creëren bij televisiekijkend Nederland. Immers, men eet klakkeloos dieren (uit de bio-industrie) op, maar weigeren het om hun eigen dieren iets aan te doen. Dit is hypocriet.

Ik ben benieuwd naar het programma, maar ik heb er gemende gevoelens bij. Als veganist keur ik natuurlijk het eten van dieren compleet af, maar misschien heiligt in dit geval het doel de middelen en voorkomt de uitverkoren geit de dood van velen andere dieren. Het programma zou perfect zijn als de geit, net zoals bij de donorshow, gratie krijgt en het programma een hoax blijkt te zijn. Dan is vega-Nederland waarschijnlijk zeer tevreden, en zijn er hopelijk een hoop vegetariërs/veganisten bijgekomen. Stay tuned.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s